image

Üniversiteden Kariyer Hayatına Doğru Gelişim Yolculuğu

Sınava hazırlanırken üniversiteyi kazanmak hayattaki tek kırılma noktası gibi görünse de aslında esas önemli evre üniversiteyi kazandıktan sonra başlar. 

Başarılı bir kariyer hayatı için üniversite yılları ne kadar dolu geçirilirse mesleki tatmine ulaşmak o kadar kolay olur.

Üniversitede not ortalamasını iyi tutmak, derslerde başarı elde etmek, diploma puanını iyi tutmak için çabalamak önemlidir ancak sadece analitik başarı meslek hayatında iyi bir yere gelmek için yeterli değildir. Peki, başka neler yapılabilir? Aydınlatıcı yazımızda her maddede bakış açınızı genişletecek öneriler bulabilirsiniz.

 

Yabancı Dil Öğrenme Zamanı!

Öğrencilik yıllarındaki en büyük avantajlarından biri üniversitede farklı seçmeli derslerle, normalde ücretli alabileceğiniz dersleri ücretsiz olarak alabilmektir. 

Örneğin üniversitede seçmeli derslerinizi dil derslerinden yana kullanarak birden fazla yabancı dil öğrenerek mezun olabilirsiniz.

Globalleşen iş dünyasında hemen hemen her sektörde yabancı dil bilmenin artı olduğu günümüzde bu fırsatı değerlendirmeniz kesinlikle işinize yarayacaktır.

 

Erasmus ile Yurtdışında Okuma Deneyimi

Erasmus hem farklı kültürleri tanıma hem dilinizi geliştirme hem de gelecekte kariyer rotanızı çizerken özgeçmişinizde yer alacak sağlam bir referans olarak artısı çok olan bir eğitim programıdır. 

Öğrenci değişim programları sayesinde üniversitede dönemlik ya da yıllık olarak yurtdışında okuma deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Çok Gezen Bilir Diyenlere: Work & Travel 

“Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı bilir?” sorusuna cevabınız “Çok gezen bilir” ise Work & Travel (Çalış & Gez) tam size göre!

Üniversitede okurken özellikle yaz tatillerini değerlendirmek için öğrencilerin tercih ettiği Work & Travel sayesinde yabancı ülkede çalışma deneyimi kazanabilir bir yandan da farklı ülkeler tanımanın tadını çıkarabilirsiniz. 

İş ararken CV’de Work & Travel deneyimi olan kişilerin öne çıktığının da altını çizelim. 

 

Sosyal Ağınızı Genişletin

Üniversitede öğrenciyken kariyer hayatınıza yatırım yapmak istiyorsanız öncelikle sosyal ağınızı geniş tutmalısınız.

Örneğin; birinci sınıftayken iletişiminizi güçlü tuttuğunuz bir asistanın yıllar sonra iş bulmanızda yardımcı olması gayet olası bir ihtimaldir.  

Hem akademik kadrodan kişilerle hem de arkadaş çevrenizle sağlam bağlar kurmanız ileride mesleki yaşamınızda mutlaka artı sağlayacaktır. 

 

Görevli Öğrenci Programı, Staj ve Yarı Zamanlı Çalışmayla İş Dünyasına Adım Atın

Çalışmaya başlamak için üniversiteden mezun olmayı beklemenize gerek yok! 

Okulu bitirmeden önce iş dünyasına adım atmanın kariyer planlamasındaki en doğru adımlardan olduğunu söyleyen birçok başarılı iş insanı bulunmaktadır. 

Üniversite sizi teorik olarak donatıyor olsa da pratikte bilgilerinizi kullanmayı bilmeniz işte başarıyı yakalamanın anahtarıdır. Bu pratiği yavaş yavaş elde edebilmek için de üniversitenizde varsa görevli öğrenci programlarına katılabilir, staj başvurularında bulunabilir ve yarı zamanlı işlerde çalışabilirsiniz. 

 

Söyleşilerde Vizyonunuzu Genişletin

Üniversite öğrencilerine klişe ve içi çok da dolu olmayan aktiviteler gibi görünse de iş dünyasından başarılı isimlerin kampüslerde verdiği söyleşiler ve seminerler kişinin algısının açıklığıyla doğru orantılı olarak oldukça faydalı olabilmektedir. 

Ücretsiz seminer, konuşma ve workshopları ajandanıza not almanızı öneririz. Bu tip organizasyonlar sadece dinleyerek bir şeyler öğrenmenin yanında network edinmek açısından da uygun ortamlar sunarlar. 

 

İndirimli Eğitimlerden Faydalanın, Sertifikalarla CV’nizi Zenginleştirin

Öğrenciyken teknik ve pratik anlamda sizi geliştirecek ekstra eğitimler alarak hem indirimli fiyatlardan yararlanarak tasarruf edebilir hem de kendinizi iş dünyası için daha donanımlı hale getirebilirsiniz. 

Mezun olup iş başvuruları yapmaya başladığınızda CV’nizde henüz iş deneyiminiz olmadığı için yazacak çok fazla şeyiniz olmayacak. Bu noktada katıldığınız eğitimlerden aldığınız sertifikalar sizi bir adım öne çıkaracaktır. 

 

banner('home_ads')