image

Üniversite İçin En Çok Tercih Edilen Şehirlerde Okumanın Avantajları

Üniversite tercihinde elbette en önemli kriter öğrencinin istek ve yeteneklerine göre bölümünü seçmesidir. Sonrasında ise detaylar arka arkaya sıralanır. Önemli ayrıntılardan biri üniversitenin bulunduğu şehirdir. 

Büyükşehirler arasında en popüler olan üniversitelerin bulunduğu İstanbul, Ankara ve İzmir’in dışında da bazı şehirler var ki onlar da üniversite dostu olmalarıyla tanınıyorlar. Bir şehir nasıl üniversite dostu olur diye merak ediyorsanız detayları yazımızda bulabilirsiniz.

 

Öğrenci Şehri: Eskişehir

Eskişehir sanki öğrencilere özel kurulmuş bir şehir gibidir. Samimi atmosfer, ulaşım ağının sağladığı kolaylık, bisiklet kullanımına uygun düz yollar, bütçe dostu mekanlar, sanat dostu kafeler ve etkinlikler ile bu güzide ilimizde bir öğrencinin isteyebileceği her şey mevcut!

Sıcaklardan bunalmak bana göre değil diyorsanız hava şartları da Eskişehir’de oldukça ılıman ilerliyor. Kış aylarında düşen sıcaklıklarla birlikte sokaklar beyaza bürünürken, kar topu savaşları sırasında tanışan birçok gencin olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer üniversite adayıysanız ve tercih dönemindeyseniz, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi bölümlerine mutlaka göz atmanızı öneririz. 

 

Antalya’da Dersten Sonra Deniz Keyfi!

Deniz, kum, güneş denince akla tatil geliyor olsa da Antalya’da okuyan öğrenciler için durum biraz farklı! Tatil beldesi olarak bilinen Antalya’da üniversite okumaya karar verdiyseniz kış haricinde diğer mevsimlerde bir yandan okurken bir yandan tatil tadında günler geçirebilirsiniz. 

Havaların ılıman olması kısıtlı olan öğrenci bütçesi için de artısı bulunuyor, yüksek doğalgaz faturaları ya da ısınma için harcanan ücretler eğlence için harcanabiliyor.

Zihninizde sıcak bir ampul yandıysa ve Antalya’da üniversite okuma fikri içinizi ısıttıysa tercih edebileceğiniz seçenekler şöyle; Akdeniz Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Antalya AKEV Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitesi.

 

Çanakkale’de Şanlı Tarihimizin Gururunu Her Gün Yaşamak…

Özellikle üniversitede tarih ve benzeri bölümler okumaya karar verdiyseniz ya da tarihi dokuların hissiyatı sizi derinden etkiliyorsa Türkiye’de üniversite okuyacağınız en güzel şehirlerden biri sizin için Çanakkale’dir. 

Gelibolu, Truva, Conkbayırı ve Şehitler Abidesi kültürel dokunun gözlenebileceği nadide yerlerdir. 

Çanakkale sadece tarihi önemiyle değil turistik olarak gezilebilecek, doğal yapısı koruyan Bozcada ve Gökçeada’sı ile de gezilmesi muhteşem keyifli bir yerdir. 

Hem tarihi hem kültürel hem sosyal açıdan dolu dolu olan bu şehirdeki tek üniversite Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’dir.

 

Mayıstan Ekime Kadar Süren Yazın Tadını Çıkarmanın Şehri: Aydın

Aydın Türkiye’nin en sıcak şehirlerinden bir tanesidir. Sıcağı seven herkesin yaşamaktan çok keyif aldığı bir ilimiz olan Aydın güzel havalarda dışarıda vakit geçirmeyi seven üniversite öğrencileri için de biçilmiş kaftan gibidir. 

Merkezde bulunan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi özellikle Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği bölümleri ile öne çıkmaktadır. Küçük bir yerleşim alanı olan Aydın Merkez’in meşhur bulvarını bir uçtan bir uca yürüyerek bitirebilirsiniz. 

Çoğu insan İzmir’in bir ilçesi olduğunu düşünse de aslında Aydın’a bağlı olan Kuşadası da üniversite öğrencileri için günübirlik gezi yapılabilecek iyi bir seçenektir. Merkez’den Kuşadası’na giden dolmuşlarla ortalama 1 saatte deniz, kum ve güneş ile buluşmak oldukça kolaydır.

 

Yurtdışına Bir Adım Uzaklıkta Edirne’de Üniversite Okumak

Bir yandan üniversite okurken dönem arası tatilde vizesiz Balkanlar turu yapabileceğiniz bir yer olan Edirne’nin en önemli özelliklerinden biri rahat insanlarıdır. 

Edirne’de sınır kapısı olduğu için turistlerle sık sık karşılaşabilirsiniz. Bu durumu lehine çevirip dil geliştirme fırsatı olarak değerlendiren birçok öğrenci vardır.

Balkanların en büyük kampüsünde Trakya Üniversitesi’nde okuyarak öğrenci olma hissini iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.

banner('home_ads')