image

Üniversite İçin En Çok Tercih Edilen 5 İl

Hayallerimizdeki mesleklere giden yol iyi bir üniversitede iyi bir akademik eğitim alarak, o üniversiteden mezun olmaktan geçiyor. Birçok öğrenci gelecekte sahip olmak istediği mesleğe çoktan karar verdi bile. Hangi bölümler, hangi üniversitelerde okunmalıdır araştırmaları yapılmıştır elbette. Okumak istediğiniz her bölüm için ülkemizde gerçekten çok iyi eğitim veren kaliteli akademik kadrosuyla onlarca üniversite var. Bu üniversitelerle ilgili en doğru yorumları genelde daha önce o okulları tercih etmiş ve deneyimlemiş kişilerden alabiliyoruz. Yalnız, gençler için üniversite hayatı ve hayali sadece kütüphanelerde vize ve final çalışmaktan, amfilerde ders dinlemekten ibaret değil. Gençler mutlu olacakları şehirlerde okurken aynı zamanda kendi çabalarıyla ayakta kalabilmek ve mutlu da bir sosyal hayata sahip olabilmek istiyorlar. Peki bunun için gençler tarafından bugüne kadar ülkemizde üniversite okumak için en çok tercih edilen iller hangileri?

 

Eskişehir

Eskişehir uzun yıllardır öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Halkı da öğrencilerle iç içe yaşamaya çok alışık olan bu şehirde iki tane büyük devlet üniversitesi olduğu için, içinde barındırdığı öğrenci nüfusu bir hayli fazla. Şehirde ulaşım hem ucuz hem de kolay. Okuldan çıktıktan sonra eve ya da yurda gitmek için saatlerce yolculuk yapmanıza gerek kalmıyor. Kiralar çok düşük olmasa da birkaç öğrenci birlikte yaşadığı takdirde karşılanabilecek meblağlar. Özellikle sosyal hayatına ve eğlenceye düşkün arkadaşlarımız için gece ve gündüz gidebilecekleri eğlence mekanları da çok fazla olması tercih sebeplerinden biri. 

 

İzmir

Bu güzel şehrin üniversite okumak için seçilmesinde, sıcak iklimi ve deniz kenarında olması çok büyük etkenler. Ayrıca ulaşımın çok kolay ve çeşitli olması da İzmir’in tercih sebeplerinden biri. İnsanları genelde sakin, koşturmayı sevmeyen ve güler yüzlü insanlar oldukları için öğrencilere manevi anlamda da huzurlu bir ortam sunan İzmir’de, evde yaşamak isteyen öğrenciler için her bütçeye uygun evler de mevcut. Hem Ege Üniversitesi hem de Dokuz Eylül Üniversitesi ülkenin en bilindik, en başarılı üniversitelerinden olduğu için şehir misafir ettiği öğrencilere kuvvetli bir akademik eğitim de sunuyor. İzmir’e okumaya giden öğrencilerin birçoğunun kariyer hayatlarını devam ettirmek için de İzmir’i seçtikleri de gözlemleniyor. 

 

Ankara

URAP (University Ranking by Academic Performance) verilerine göre dünya çapında ilk 500’e girebilen Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, ODTÜ gibi üniversiteleri bünyesinde barındıran Ankara, hem mezun olduktan sonra daha kolay iş bulabilmek için hem de dünya standartlarında akademik eğitim alabilmek için tercih edilen bir şehir. Sakin ve düzenli yaşamı, dışarıda akıp giden hayatta kurallara her daim uyan halkı ile Ankara, öğrencilere sakin bir yaşam sunar. Şehrin farklı bölgelerinde birçok üniversite olduğu için o bölgelerde öğrencilerin konaklaması için hem devlet yurtları hem de özel yurtlar bulunuyor. Bunun yanı sıra kampüslere yakın mahallelerde öğrencilerin tutabileceği evler de mevcut. Sosyal yaşantı açısından her zevke hitap eden caddeleri ve mekanları var.  Tiyatro, bale, opera gibi farklı sanat dalları ile ilgiliyseniz, başkent olarak Ankara, yine size hitap edecek en doğru yerlerden biri. Özellikle tiyatro sevdalıları için kesinlikle doğru yer.

 

İstanbul

Hem devlet üniversiteleri hem de özel üniversiteler açısından oldukça zengin olan İstanbul, herkesin bildiği gibi en kalabalık ve en kozmopolit şehrimiz. Akademik olarak öğrencilere çok fazla seçenek sunan şehir, sosyal hayat açısından da yine öğrencilerin çok severek tercih ettiği şehirlerden. Sanat, tarih adına aradığınız ne varsa her köşe başında bulabileceğiniz şehrin en büyük iki handikabı kalabalık olması ve ulaşım zorluğu. Trafik çok yoğun ve ulaşım biraz zor ve meşakkatli. Konaklama için ise yurtlar daha ekonomik imkanlar sağlayacaktır. 

 

banner('home_ads')