image

Sınavdan 1 Gün Öncesi Nasıl Geçirilmeli?

Günler, aylar su gibi akar ve sınav günü gelip çatar. Her gencin başına gelen bir şeydir bu… Gün içinde ders çalışırken zaman bir türlü geçmek bilmezken sınav zamanı nasıl bu kadar çabuk gelmiştir akıl sır ermez. 

Peki, olan oldu diyelim ve sınava 1 gün kaldı, o günü nasıl en iyi şekilde geçirebilirsiniz? Hem sters seviyenizi düşürmek hem de sınavın iyi geçmesini sağlayabilmek için neler yapabilirsiniz? Listemizdeki konu başlıkları altında bu konuyla ilgili ipuçlarını inceleyebilirsiniz. 

 

Yediğiniz Her Şeyin Ertesi Gün Sınavda Ekmeğini Yersiniz

“Ne yersen, o’sun.” diyenlerin bir bildiği olmalı! Bir günlük beslenme programı fiziksel ve zihinsel verimi değiştirir mi diye soracak olursanız bunun için cevap evettir. Sadece 1 günlük beslenme değil birkaç saat boyunca yiyip içtikleriniz bile tüm psikolojinizin değişmesine neden olabilir.  

Sınavdan önceki gün sağlıklı beslenmeye mutlaka özen gösterin ama sağlıklı beslenmeliyim diyerek normalden çok farklı bir öğün listesiyle de gününüzü geçirmeyin. Vücudunuzun alıştığından bambaşka şeyler yemeniz yarardan çok biyolojik ritminizin bozulmasına, sindirim sisteminizin rahatsız olmasına neden olarak size biraz zarar verebilir.

Mutluluk hormonu salgılatan çikolata, muz, somon ceviz gibi gıdaları tüketebilirsiniz. Seçimi normalde de tükettikleriniz arasından yapmanız yararınıza olacaktır.

Kuru fasulye gibi gaz yapan, sindirim sorunları yaratabilen gıdalardan da uzak durmanızı öneririz. Süt ve süt ürünleri de birçok bünye için gaz problemi yaratabilmektedir, bu bilgi de aklınızda bulunsun.

 

Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur

Sınav öncesi beslenmenizi en verimli, sağlıklı ve damak tadınıza uygun şekilde düzenledikten sonra fiziksel aktivite ile sağlığınızı iyileştirme programınızı taçlandırabilirsiniz.

Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.” Sınavdan önceki gün yapacağınız hafif spor aktiviteleri akşam çok daha rahat ve huzurlu uyumanıza da kolaylaştırır. 

Yoga ile ilgileniyorsanız ve belli bir pratik geçmişiniz var ise özellikle baş aşağı duruş pozisyonları beyninize kan pompalanmasını kolaylaştıracak ve zihinsel aktivitelerinizin iyileşmesine yardımcı olacaktır. 

 

Dersten Tamamen Kopmayın

Sınavdan bir gün öncesinde ders çalışılmalı mı çalışılmamalı mı sorusu birçok üniversite adayının kafasını kurcalayan bir sorudur. Öncelikle bu tarz soruların doğru cevabının kişiye özel olduğunu söyleyelim. Kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız o sizin için en doğrusu olacaktır.

Sınava bir gün kala ders kitaplarının özet bölümlerine ya da notlara bakabilirsiniz ya da sesli konu özet anlatımlarını dinleyebilirsiniz. Özellikle kendinizden çok emin olamadığınız konular varsa onların özetlerini yatmadan önce dinlemeniz bilinçaltınıza daha köklü şekilde yerleşmelerini kolaylaştıracaktır.

 

Yakınlarda Oynayın Çok Uzaklaşmayın 

Sınav öncesi stres atmak için arkadaşlarınızla planlar yapabilirsiniz ama şehir dışı organizasyonları riskli durumlar oluşturabilir. Sınavdan önceki gece risk almanın pek de uygun olduğu bir gece değildir.

Çalışmanızın karşılığını alma yolunda ilerlerken anlık, heyecanlı isteklerinizin uzun vadede yol açabileceği sorunları da düşünerek sınavdan önceki gün şehir dışındaki o yorucu davete gidip gitmeyeceğinize karar vermenizi öneririz.

 

 

banner('home_ads')