image

Evden Çalışmanın Mümkün Olduğu Meslekler

Dünya değişiyor ve artık birçok şey internet üzerinden ilerliyor. Arkadaşlarımızla internetten konuşuyoruz, alışverişimizi internetten yapıyoruz, faturalarımızı internetten yatırıyoruz, çocuklar bile artık sokağa çıkmıyor çünkü internette çok renkli bir oyun dünyası var! Çağın gerekliliklerine göre de sektörlerde de internet üzerinden ve uzaktan çalışma şekli yavaş yavaş yayılıyor.

 

Evden Çalışmanın Avantajları ve Dezavantajları

Evden çalışmak demek ofisini istediğin gibi düzenleyebilmek demek. Yani istersen kocaman bir masaya yayılıp, müziği sos ses açarak çalışabilirsin. Çalışma saatleri de genellikle kişiye bağlı olan bu çalışma şeklinde ister gündüz ister gece iş başı yapmayı tercih edebilirsin. Özellikle büyük şehirde yaşayanlar için en büyük avantaj da elbette işe gitmek için trafiğe girme zorunluluğunun olmamasıdır diyebiliriz. 

Gelelim evden çalışmanın dezavantajlarına; malum, gülü seven dikenine katlanır. Eğer zor odaklanabilen biriyseniz evden çalışmak sizi zorlayabilir çünkü evde dikkatinizi dağıtacak birçok unsur vardır. Ayrıca evden çalışmak demek ev hayatı ile iş hayatını harmanlamak demek olduğu için kafa karışıklığı da yaşayabilirsiniz. İşe odaklanmışken 5 dakika sonra bir anda kendinizi kapıda komşunuzla muhabbet ediyorken ya da mutfağa girip kek yapıyorken bulabilirsiniz. Bunları aşmak için evinizde bir odayı ofise çevirmenizi ve sanki işe gidiyor gibi o odaya girmenizi öneririz. Uzaktan çalışmanın bir diğer zorluğu ise sosyalleşmeyi kısıtlıyor olmasıdır. Bu zorluğu aşmak için de ara sıra sizin gibi home office çalışan arkadaşlarınızla bir araya gelmeyi deneyebilirsiniz. 

Olumlu ve olumsuz tarafları öğrendiğimize göre şimdi her yer bana iş yeri diyen mesleklerin listesine bakmaya ne dersiniz? Haydi, çağa ayak uyduran mesleklere birlikte göz atalım!

 

E-ticaret Uzmanı

E-ticaret uzmanları aslında pazarlama direktörlerinin teknolojiyle haşır neşir olan versiyonlarıdır. Web sitelerinde, dijital platformlarda ürün ve hizmetlerin pazarlanması, satışı, reklam faaliyetlerinin yürütülmesi gibi iş kalemleri olan bu meslek ilginizi çekiyorsa reklam ve pazarlama gibi bölümleri okuduktan sonra dijital dünya dinamikleriyle ilgili kendinizi sürekli geliştirmeniz gerekiyor. 

 

Web Tasarım Uzmanı

Artık ara sokaklardaki ufacık dükkanların bile web siteleri olduğunu göz önünde bulundurunca web tasarım uzmanlığının oldukça popüler bir meslek olduğunu söyleyebiliriz. Web tasarımcısı olarak teknik ekipmanınız olduktan sonra her yerde çalışabiliyorsunuz. Genelde işler proje bazlı ve denetim odaklı olduğu için de çalışma saatleri de esnek oluyor. 

 

Metin Yazarı

Dijital dünyada her alanda içeriğe ihtiyaç duyuluyor, bunun için üretim yapan kişiler ise metin yazarları oluyor. Metin yazarları reklam ajanslarına bağlı ya da bireysel olarak çalışabiliyor. Freelance çalışma düzenli gelir beklentisi olanlar için zorlayıcı olsa da belli bir tecrübe edinilmesi ve network oluşumundan sonra para akışı da daha rahatlatıcı olmaya başlıyor. 

 

Grafik Tasarımcı

Eğer grafik tasarımcı olarak dijital alanda uzmanlaşmayı seçerseniz sosyal medya içerikleri tasarlamaktan, internet reklamları görselleri oluşturmaya kadar oldukça geniş bir yelpazede taleplere cevap verebilirsiniz. Evden çalışırken müşteriniz olan markalara görsel dünyaları anlatmak biraz zor olsa da zamanla kafanızdaki görsel oluşumların basit örneklerini nasıl en hızlı şekilde verebileceğinize dair yollar bulacaksınızdır. 

 

Sosyal Medya Uzmanı

Sosyal medya alanında birçok yeni uzmanlık doğuyor. Marka temsilcisi, proje yöneticisi, içerik üreticisi, reklam yöneticisi ve hatta toplulukları yöneten moderatör ayrı kişiler olabiliyor. Ne kadar çok kolda kendinizi geliştirirseniz bir markanın sosyal medya işlerine talip olma olasılığınız artıyor. Eğer sosyal medya uzmanı olarak evden çalışmak istiyorsanız uygun bir reklam ajansında ya da freelance olarak çalışmalısınız. Freelance çalışmak da her iş kolunda olduğu gibi müşteri bulma zorunluluğunu getirdiği için network konusunda kendinize güveniyorsanız serbest çalışmaya geçmenizi öneririz.

 

SEO Uzmanı  

Günümüzün gözde mesleklerinden biri de SEO Uzmanlığı. SEO kelime olarak Search Engine Optimization yani arama motoru optimizasyonu anlamına geliyor. Google gibi gözde arama motorlarında markaların görünürlüğünün artması için özel çalışmalar yürüten kişilere SEO Uzmanı deniyor. Bu meslekten olan kişilerin işi tamamen bilgisayarda olduğu için ofise gitme gerekliliği sadece marka isteklerine dair önemli toplantılarda ortaya çıkabiliyor. 

banner('home_ads')