image

En Çok Tercih Edilen Bölümler

İnsanların hayatlarında bazı dönüm noktaları yer almaktadır. Bu dönüm noktalarında ise yapacakları tercihler, insanların tüm hayatlarını fazlasıyla etkilemektedir. Üniversite sınavlarının ardından yapılacak olan tercihler de bu dönüm noktalarından bir tanes iolarak karşımıza çıkıyor.

Elbetteki her insan kendi yeteneklerine uygun olan, keyif alarak okuyabileceği ve mezun olabileceği bir bölüm tercih etmek ister. Bu bölümlerden mezun olduktan sonra da aynı oradan iş imkanlarının fazla olduğu bir bölümde öğretim görmeyi seçer. Fakat üniversite sınavlarında alınan puan, herkesin belli sayıda üniversite ve bölüm tercih etmesine sebep olur. Bu sebepten dolayı üniversite yerleştirme puanınıza göre en uygun tercihleri yapmak, sizlerin geleceği açısından son derece önemlidir.

Bizler 2020 yılı itibari ile en çok tercih edilen üniversite bölümlerini sizler için hazırladık. Sizler de bu bölümler arasından puanınızın yettiği ve öğrenim görmek istediğiniz bölümleri tercih edebilir, gelecek yaşantınıza bu doğrultuda yön verebilirsiniz.

2020 yılı verileri incelendiği zaman öğrencilerin en fazla tercih ettiği bölümlerin başında hukuk fakülteleri gelmektedir. Hukuk bölümü, yoğun ders program nedeniyle kendini sürekli olarak geliştirmeye açık tutacak gençlerin tercih etmesi gereken bir bölüm olarak karşımıza çıkar. Bu bölümden mezun olanlar, avukatlık, hakimlik, savcılık, kurumavukatlığı, kamu kurum ve kuruluşlarında uzmanlık, müfettişlik gibi farklı meslekdallarında iş imkanı bulabilmektedir.

İkinci olarak en fazla tercih edilen bölüm ise tıp fakülteleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tıp bölümü herkesin okuyabileceği bir bölüm olmadığı gibi, doktorluk mesleği de herkesin başarı ile yürütebileceği meslekler arasında yer almıyor. Üniversite sınavlarından yüksek puanlar almak tıp okumak için geçerli bir sebep olmamalıdır. Bu bölümün tercihindeki en büyük sebeplerden bir tanesi doktor olanaklarının oldukça iyi olması ve iş bulma kaygısının olmamasıdır.

En çok tercih edilen bölümlerimizin üçüncü sırasında ise bilgisayar mühendisliği yer almaktadır. Sayısal puan türlerinden üniversite sınavlarına hazırlanan adaylar için oldukça cazip olan bilgisayar mühendisliği, 2000’li yılların başıyla birlikte dünya da en fazla ihtiyaç duyulan meslekdallarından bir tanesi haline gelmiştir.

 

Sıralamamızı, hemşirelik bölümü, rehberlik ve pskolojik danışmanlık, sınıf öğretmenliği ve ilahiyat fakülteleri takip etmektedir.

banner('home_ads')