image

Üniversiteye Hazırlanırken Hedef Seçmenin Avantajları

Üniversiteye hazırlık ve tercih süreçleri öğrenciler açısından son derece önemli ve stres yüklü bir süreçtir. Bu süreçten en az hasarı alarak çıkmanız için dikkat etmeniz belli başlı kurallar vardır. Bu maddelerden birçoğunu önceki yazılarımızda sizlerle paylaştık. Bu yazımızda ise üniversite sınavlarına hazırlanırken, hedef seçmenin işlerinizi ne kadar kolaylaştıracağı hakkında sizlere önemli bilgiler vereceğiz.

Öncelikle üniversite sınav sürecine hazırlanan adaylarımızın kendilerine neden hedef belirlemeleri gerektiği konusuna bir göz atalım ve maddeler halinde inceleyelim.

Adaylar neden hedef belirlemezler?

  1. Hayatlarının geri kalanlarında hangi mesleği icra etmek istediklerine dair henüz karar verememiş olmaları.

  2. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmamış olması ve açıklanacak olan puana göre tercih yapmak istemeleri.

  3. Belirleyecekleri hedefler konusunda kararsız olmaları, bölümler arasında sürekli karar değiştirmeleri.

  4. Üniversiteler ve bölümlerle ilgili yeterli bilgiye sahip olmamaları.

  5. Ailelerinin istemiş olduğu bölümler ile, kendi ilgi duyduğu bölümler aralarında gidip gelmeleri.

Yukarıda belirtilen maddeler adayların henüz bir hedef belirlememeleri konusunda görülen en etkin fikir ve düşüncelerdir. Hedef olmadan yapılan çalışmalar sizleri tam anlamıyla başarıya ulaştırmaz.

Sizlere hedef belirlemenin üniversite yerleştirmeleri ve gelecek hayatınız açısından ne kadar önemli olduğunu gösterecek, başka bir analizi sunacağız.

Hedef belirlemenin faydaları nelerdir?

  1. Üniversite sınavına girecek olan öğrenciler hangi puan türüne çalışmaları gerektiğini bilerek, eksiklerini gidermeleri konusunda önemli bir zaman kazanmış olacaklardır.

  2. Belirlemiş oldukları hedefe ulaşmak için kaç puana ihtiyaç duydukları ve hangi başarı sıralaması içerisinde yer alması gerektiğini bileceklerdir.

  3. Yapılacak olan sınavda hangi alandan kaç net elde etmeleri gerektiğini, bu netler ile istediği bölümlere yerleşme ihtimalini önceden değerlendireceklerdir.

  4. Çalışmalarını bu hedefler etrafında sürdürerek, hedeflerine ne kadar yakın ve uzak olduklarını kestirerek, eksiklerinin bulunduğu ders ve alanlara yönelimlerini artıracaklardır.

 

Sadece üniversite tercih sürecinde değil, hayatımızın tüm alanlarında hedeflerimiz doğrultusunda çalışmak, bizleri o hedeflere daha çok yaklaştıracaktır. Planlı, programlı ve düzenli çalışmanın yanı sıra hedefleri olan bir çalışma, sonuca ulaşmanız açısından çok büyük bir rol oynamaktadır.

banner('home_ads')