image

Üniversite Adaylarına Kitap Önerileri

Üniversite sınavına hazırlanırken motivasyon artırıcı bazı kitapları okumak bir taşla iki kuş vurmak gibidir. Bu kitaplar okuyarak hem Türkçe sorularını daha hızlı çözmeye başlarsınız hem de motivasyonunuz artacağı için çalışma azminiz ve dolayısıyla başarılı olma ihtimaliniz de artar. 

Bu kadar artısı varken sınava hazırlanırken kitap okumamak pek de akıllıcı olmaz. Peki, hangi kitapları okuyabilirsiniz? Sizin için kısa bir liste hazırladık, gelin birlikte göz atalım. 

 

1- Başarı Üniversitesi

Üniversite sınavı, sınav stresi, ders çalışırken konsantrasyon, motivasyon, çalışma disiplini, sınav kaygısı, verimli çalışma, hızlı okuma, hafıza gücü gibi konulara değinen bu kitap üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere özel yazılmış bir eser. 

İlk bakışta sadece üniversite adaylarının sınava hazırlık dönemini kolaylaştırmak için yazılmış bir kitap gibi dursa da aslında kişileri sınav ile birlikte hayata da hazırlayan gizli tüyolar da satır aralarında yer alıyor. 

 

2- Her Şey Seninle Başlar

Sadece üniversite adayları için değil herkes için güzel bir kişisel gelişim ve motivasyon kitabı olan Her Şey Seninle Başlar kitabında adından da anlaşılacağı gibi hayat yolunu çizerken her şeyin kişinin kendi elinde olduğuna vurgu yapılıyor. 

Kitabın arka sayfa yazısında kitaba dair ufak bir özet veriliyor. Burada yazar çaresizlik nasıl öğrenilmiş bir duyguysa başarılı olmanın da öğrenilebilecek bir şey olduğunu söylüyor. “Doğru şeyi yapmak için yanlış zaman yoktur.” cümlesi de kitabı okuduktan sonra sağlamlaşacak bakış açısının temelini oluşturuyor. 

 

3- Limit Sizsiniz

Kişisel gelişim kitaplarının didaktik dilinden biraz daha uzak bir tarza sahip olan bu kitap biraz daha roman tadında ilerliyor. Kitap genel olarak hayallerimiz ile imkanlarımızın örtüşemediği noktalarda dümeni nasıl kırabileceğimizi anlatıyor. Böylece isteklerin gerçeğe dönüşebildiği bir dünyanın kapılarını aralama tüyolarını bize sunuyor. 

Kendimiz için ne kadar yıkıcı ve baltalayıcı olabildiğimize de değinen yazar aslında limit dediğimiz sınırları koyanın dış dünyadan çok kendimiz olduğumuzu ve limitlerin nasıl aşılabileceğini insanlık tarihinden örneklerle anlatıyor.

 

4- Einstein Gibi Düşünmek

Einstein Gibi Düşünmek kitabı aslında bir serinin parçası, seride Steve Jobs Gibi Düşünmek, Stephen Hawking Gibi Düşünmek gibi farklı seçenekler de yer alıyor.

Sınava hazırlık döneminde ders çalışma rutininden sıkılanlar için beyin jimnastiği yapmayı sağlayacak bu kitaplar hem motivasyonu hem de zihin gücünü artırıyor. 

 

5- Beyaz Zambaklar Ülkesinde

Kitapta Finlilerin bir öncünün peşinden giderek nasıl hem maddi hem de manevi olarak yükseliş yaşadıklarını anlatıyor. Bu eser direkt bir kişisel gelişim kitabı olmasa da aslında anlatılan hikaye inanarak ve azimle ilerlenirse başarılamayacak şey olmadığını gösterdiği için motivasyon verici bir kaynak olarak üniversite adaylarına öneriliyor.

Beyaz Zambaklar Ülkesinde geçmişte Mustafa Kemal Atatürk’ün de okullarda müfredata dahil edilmesini önerdiği eserler arasında yer alıyor. 

 

6- Üşenme-Erteleme-Vazgeçme Başarılı Öğrencinin Motivasyon Kitabı

Öğrencilerin en çok içine düştüğü sorunlar arasında üşenmek, ertelemek ve vazgeçmek yer alıyor. Bu kitap tam da bu sorunlar altında yatan psikolojik nedenlere ve çözümlere odaklanıyor. 

PDR Uzmanı Ahmet Yıldız’ın yazdığı kitap öğrencilerle birebir iletişimi olan bir profesyonel tarafından kaleme alındığı için gençlerin dilini yakalayabilen bir eser. 

 

7- Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır

Sade, akıcı ve eğlenceli diliyle kişisel gelişim kitabı sevmeyenlere bile bu türü sevdiren bu kitap kendini tanımak ve keşfetmek isteyen herkese hitap ediyor. 

Kitapta yazarın kendi yaşadıklarından da örnekler veriyor olması dilin daha samimi olmasını sağlıyor. Bir arkadaşınızı dinliyor gibi okuyacağınız bu kitabı hızla bitirme ihtimaliniz oldukça yüksek. 

 

banner('home_ads')