image

En Çok Tercih Edilen Meslekler

Günümüzde meslek seçimi yapmak son derece önemli bir konu haline geldi. Özellikle üniversite sınavına girecek ve hayatlarının geri kalan kısmına yön verecek olan adaylar hangi meslek dalını seçecekleri konusunda büyük kararsızlıklar yaşamaktalar. Trade-Schools adlı uygulama 2020 yılında parlayacak ve geleceği olan meslek gruplarını belirleyip listeledi.

Bizlerde sizler için bu meslek gruplarını yakından inceleyerek, gelecekte büyük popülariteye sahip meslek gruplarını analiz ettik.

2020 yılının popüler meslekleri arasında gelişmekte olan güneş enerji sistemleri ile ilgili olarak Güneş Enerjisi Teknisyeni mesleği yer alıyor, bu bölümün hemen arkasından ise yine enerji sektörüyle ilgili olarak Rüzgar Enerjisi Teknisyeni karşımıza çıkıyor.

Son dönemlerde tüm Dünya’da etkisini gösteren korona virüsü de göz önünde bulundurulduğu zaman birçok ülkenin sağlık sektöründe de çok ciddi anlamda çöküşler meydana geldiğinden dolayı Hemşirelik ise en popüler üçüncü meslek grubu olarak karşımıza çıkıyor.

İnternetin ve internet altyapılarının da son zamanlarda fazlasıyla önem kazandığı dünyamızda yazılım ve kodlama alanlarında ise her gün yeni çalışmalar yapılıyor. Buda yazılım sektöründe yeni yazılım geliştiricilerine ihtiyaç duyulduğu anlamına geliyor. Geleceğin en popüler meslekleri arasında 4. Sırada ise yazılım geliştiriciler ön plana çıkıyor.

Listemizin beşinci sırasında yine sağlık sektörü ile ilgili olarak fiziksel terapistler bulunuyor. Fiziksel terapist son zamanlarda hem dünyada hem de ülkemizde en fazla eleman açığı bulunan alanlardan bir tanesi. Üniversite sınav tercihlerini yapacak adayların da son zamanlarda fazlasıyla yoğunlaştığı ve araştırdığı bölümler içerisinde yer alan fiziksel terapistlik geleceği parlak meslek gurupları arasında görülüyor.

Uzayıp giden listede, sağlık hizmetleri personelleri, veri analisti, dijital içerik uzmanı, biyomedikal mühendisliği, bilgi güvenliği analisti, akıllı bina teknisyeni, veri analisti gibi birçok bölümde yer alıyor. Bu bölümler içerisinde ön plana çıkan ve son zamanlarda meslek haline gelen blockchain geliştiriciliği ise geleceğe ışık tutan meslekler arasındaki yükselişini sürdürüyor. 

 

Üniversite yerleştirme tercihlerini yapacak olan adaylar, belirtmiş olduğumuz bölümler hakkında detaylı araştırmalar yaparak, bölümlerin bilinmeyen yanlarını, olumlu ve olumsuz özelliklerini araştırabilir, tercihlerini bu doğrultuda sıralayabilirler.

banner('home_ads')