image

2019 Yılında En Çok Tercih Edilen Bölümler Hangileridir?

Üniversite tercih döneminin yaklaşmasıyla, öğrenciler üzerindeki baskı ve heyecan da son dönemlerde artmış bulunmakta. Hayatlarının geri kalan bölümünü etkileyecek ve öğrenciler için adeta dönüm noktası olacak bu süreçte, doğru tercihlerin yapılması öğrenciler için son derece önemli. Üniversite hayali kuran gençler rakiplerini bir adım geride bırakarak istedikleri bölümlere yerleşebilmek adına büyük büyük çaba sarf edecekler.

Bizler 2019 yılında en fazla tercih edilen üniversite bölümlerini sizler için araştırdık ve tercih yaparken bu bölümleri de göz önünde bulundurmanız adına analiz yaptık.

2017-2018 öğretim yılında en fazla tercih edilen üç bölüm arasında hukuk fakültesi, tıp fakültesi ve inşaat mühendisliği bölümleri yer alırken, artan kontenjanlarla birlikte listede belli değişiklikler meydana gelmiş bulunmakta. Listemize beşinci sıradan başlayacak olursak, listemizin beşinci sırasında İşletme bölümünü görmek sizleri hayli şaşırtmış olabilir. Nedenine gelince neredeyse her üniversitede işletme bölümünün yer alması gösterilebilir. 2019 yılında 12023 kontenjana sahip olan işletme bölümlerine yerleştirme oranı %91 olarak karşımıza çıkmakta.

Listemizin 4. Sırasında ise hiçbir zaman popülerliğini yitirmeyen Hemşirelik bölümü yer alıyor. Sağlık sektörünün ülkemizde ve dünyada gelişmesiyle birlikte son yıllardaki en popüler meslek grupları arasında yer alan hemşirelik, 12263 kontenjana sahip olarak karşımıza çıkıyor. Yerleştirme oranları göz önünde bulundurulduğu zaman 12196 gibi bir rakamla %99 oranında yerleştirme sayısıyla 4. Sıramızda bulunuyor.

3. Sıramızda ise yine sağlık sektörü ile ilgili olarak tıp fakülteleri karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yıl 2. Sırada bulunan tıp fakülteleri 2019 yılında bir sıra gerilemiş durumda. Toplamda 15384 kontenjanı bulunan bölüm 15297 öğrenci yerleştirme sayısıyla %99 doluluk oranına sahip olarak listemizde yer alıyor.

Listenin zirvesine doğru ilerlerken 2. Sıramızda ilahiyat fakültesi yer alıyor. 2018 yılında ilk 5 sıralamada yer almayan ilahiyat fakültesi büyük bir yükseliş göstererek 2019 yılında listemize 2. Sıradan giriş yapıyor. Toplamda 15329 kişilik kontenjanı bulunan bölüm 15310 öğrenci yerleştirme sayısıyla %99 doluluk oranına sahip bölümlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

 

Listemizin zirvesi bu yıl yine değişmedi. En çok tercih edilen fakülteler arasında ilk sırayı hukuk fakülteleri koruyor. Türkiye genelinde toplamda 16340 kişilik bir kontenjana sahip olan hukuk fakültesi bölümleri 15721 yerleşen öğrenci sayısı ile %96 oranında bir doluluk ile listemizin zirvesinde yer almayı başarıyor.

banner('home_ads')